Schoonheidsverzorging

Visie

In deze studierichting leer je alle facetten van de  schoonheidsverzorging kennen.
Je leert de huid onderzoeken in functie van schoonheidsbehandelingen en leert voor elke klant een behandelingsplan opmaken. Je leert schoonheidsbehandelingen en make-up uitvoeren op maat van de klant en met aandacht voor veiligheid en hygiëne.
Je leert passende apparaten gebruiken bij de schoonheidsbehandelingen.
Om schoonheidsbehandelingen deskundig te kunnen uitvoeren, verwerf je kennis van de anatomie van het menselijk lichaam maar ook rond samenstelling en werking van schoonheidsproducten.
Je leert de mogelijkheden en beperkingen kennen van schoonheidsproducten, behandelingen en apparaten en leert kritisch omgaan met reclame hieromtrent.
Via reële praktijksituaties in de school maar ook via stage leer je diverse schoonheidsbehandelingen toepassen voor het gelaat, het lichaam, de handen en de voeten.
Je leert op een correcte manier omgaan met klanten en hen informatie en advies geven rond schoonheidsbehandelingen en het gebruik van schoonheidsproducten.

Leerlingenprofiel

Je houdt ervan op/met mensen te werken. Je bent geïnteresseerd in uiterlijk en schoonheid. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan plichtsbewust werken.

Overgang

Na deze opleiding kan je aan de slag als schoonheidsspecialiste in je eigen salon of binnen een bestaand schoonheidssalon.
Of je kan ervoor opteren je verder te specialiseren via een 7e jaar Schoonheidsspecialist-adviseur.