Wellness en schoonheid

Visie

Een dag, avond of weekendje wellness is het ideale middel om je geest en lichaam helemaal te ontspannen. Maar dat is lang niet het enige positieve effect. Een van de voornaamste redenen waarom men doorgaans een kuuroord bezoekt is om te ontspannen. Je sluit jezelf even af van de drukke buitenwereld, zonder afleidingen of storende elementen. Aangepaste decoratie, verlichting en kalmerende achtergrondmuziek helpen aanvullend om je geest tot rust te laten komen.
De richting wellness en schoonheid focust op een job als vitaliteitsmanager in spa-omgevingen waar je zorgt voor de organisatie en planning van het wellnessaanbod in al zijn facetten. Je leert budgetten beheren, bekwaamt je in verzorgings- en relaxatietechnieken, leert op een correcte wijze rustgevend te communiceren en krijgt een basisopleiding anatomie en psychologie.

Leerlingenprofiel

Je wil een beroep kiezen binnen de sectoren welzijnszorg, gezondheidszorg en aanverwante sectoren. Je bent sociaalvoelend, gaat graag met mensen om en je bent geïnteresseerd voor wat jezelf en anderen beweegt. Je houdt enerzijds van psychologie en van opvoedkundige onderwerpen en anderzijds van wetenschappen.

Overgang

Na deze opleiding kan je gaan werken in een van de steeds meer opkomende wellnesscentra of je kan ervoor kiezen verder te studeren in een aanverwante richting.