Organisatie en Logistiek


Visie

In de studierichting ‘Organisatie en logistiek’ maken leerlingen kennis met mogelijke toekomstige beroepenvelden binnen verkoop, administratie en logistiek. De focus ligt daarbij op communicatieve vaardigheden (in functie van onthaal en verkoop), administratieve vaardigheden (in functie van onthaal) en uitvoerende taken (binnen logistiek).

Leerlingenprofiel

We vinden hier leerlingen terug met een duidelijke interesse in toegepaste bedrijfscommunicatie die bereid zijn om mensen te ontvangen en verkoopgesprekken te voeren. Ze voeren administratieve taken uit met de verwachte nauwkeurigheid en efficiëntie, tonen interesse in softwaretoepassingen en reageren flexibel op diverse opdrachten. Maar we vinden ook leerlingen die interesse hebben in uitvoerende taken binnen de logistieke sector zoals de ontvangst en opslag van goederen. Hierbij leren ze werken met interne transportmiddelen zoals een steekwagen.

Overgang

Na het volgen van het 4e jaar kan je perfect overstappen naar de richting Logistiek in de derde graad of het vijfde jaar Logistiek duaal.
In een wereld waar onlinebestel bedrijven zoals Amazon, bol.com en vele andere floreren, is er altijd werk voor bekwame logistieke krachten.

Lessentabel

3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1
1
Burgerschap
1
1
Cultureel bewustzijn en culturele expressie
1
1
Economische en financiële competenties
1
1
Engels
2
2
Geschiedenis
1
1
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
1
1
STEM - Wetenschappen - Wiskunde
3
3
Richtingspecifieke vakken
Organisatie en logistiek
17
17
TOTAAL
32
32

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis