Elektrische Installaties


Visie

Motorschakelingen, huisinstallaties, industriële en tertiaire installaties,... alles wat met elektriciteit te maken heeft, leer je al doende, in onze richting elektrische installaties. Ook domotica komt in deze studierichting zeker aan bod. Zelfstandig werken en belangstelling voor technologische vernieuwingen zijn pluspunten! In de praktijklessen leer je automatisch schakelen. Ook tijdens je stage bij een zelfstandig installateur steek je heel wat op.

Leerlingenprofiel

Elektriciteit heeft je altijd al geboeid. Maar liever nog dan met de theorie ben je bezig met echte schakelingen en installaties. Deze richting biedt je een praktische opleiding tot installateur en hersteller van elektrische toestellen. Je krijgt eveneens een behoorlijke basiskennis mee van licht- en huisinstallaties.

Overgang

Na je zesde jaar kan je onmiddellijk aan de slag als installateur van elektrische installaties. Je kan ervoor opteren om nog een extra 7e specialisatiejaar Elektrotechnicus te doen. Of je wil een mix tussen werken (en hierbij iets verdienen!) en les volgen op school, dan kies je voor het 7e specialisatiejaar Elektrotechnicus duaal.

Lessentabel

5de jaar
6de jaar
Engels
2
2
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
PAV
4
4
Richtingspecifieke vakken
Elektriciteit
20
16
Stage
4
8
TOTAAL
34
34

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis