Maak kennis met onze school


In de loop van het schooljaar kunnen ouders en kinderen kennismaken met onze school op meerdere momenten. Dit kan tijdens infoavonden, scholenbeurzen, demolesjes en op de opendeuravond.

Infoavond

Geïnteresseerde ouders en kandidaat-leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar volgden op dinsdag 23 februari onze online infosessie. Hier werd een eerste maal kennis gemaakt met de school, het studieaanbod, de werking in het 1ste jaar secundair onderwijs en zo veel meer...

Officieel inschrijven kan pas vanaf 1 maart 2021. Via het aanmeldformulier op de website kan je je kind wel aanmelden. Er is geen beperking voor het aantal inschrijvingen in de A-stroom. De plaatsen in de B-stroom zijn wel beperkt.
Hieronder vindt u de informatiefilmpjes van de B-stroom.

Scholenbeurzen

Het Atheneum Schoten zal aanwezig zijn op een aantal scholenbeurzen in de regio (indien deze kunnen doorgaan door Corona). Dan is het niet alleen mogelijk om informatie te krijgen in de vorm van folders, maar kunnen geïnteresseerde ouders en kandidaat-leerlingen ook directie en leerkrachten aanspreken met al hun vragen over richtingen, mogelijkheden, het schoolleven, en noem maar op ! Momenteel zijn de data nog niet bekend.

  • Scholenbeurs Schoten - Schilde - Brasschaat
    Woensdag 3 maart 2021
    Indien de scholenbeurs doorgaat, zal deze doorgaan in Sporthal Zeurt van 13:00 uur tot 21:00 met de nodige tijdsloten en covid-maatregelen.

Demolesjes

Om de drempel naar het secundair onderwijs te verlagen nodigen we ieder jaar de leerlingen uit het zesde leerjaar van de ons omringende basisscholen uit op onze demolesjes. Een verkenning op ons terrein laat hen proeven van wat hen in het eerste jaar middelbaar zoal te wachten kan staan.

Tijdens deze dag kunnen de leerlingen verscheidene demolesjes volgen die hen kennis laten maken hoe er in het secundaire onderwijs wordt lesgegeven.

Opendeuravond

Iedereen is van harte welkom op onze Opendeuravond van vrijdag 25 maart 2022 van 16 uur tot 20 uur.

Interesse in onze school of extra vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Image

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis